perjantai 24. heinäkuuta 2015

Kuumia hiiliä...

Tämä blogi on ollut jo jonkin aikaa suunnitelmissa. Monesti on mielessä kommentoitavaa ja jaettavaa islamiin liittyviin uutisiin ja tapahtumiin, mutta näistä mietteistä ovat päässeet kuulemaan vain läheiset. Islam on niin paljon tapetilla, ja sen varjolla tai nimissä tehdään monia ikäviä/pahoja asioita, että tästä on pakko puhua. On pakko puuttua. On pakko nostaa kissoja pöydälle. Siitä on syntynyt ajatus tästä blogista, Islamin varjolla.

Pyrkimykseni on kommentoida erityisesti uutisissa esille nousevia aiheita islamista; tuoda esille aiheeseen liittyviä Koraanin jakeita, haditheja sekä oppineiden lausuntoja. Toki mukaan mahtuu myös omia ajatuksia ja tuntemuksia. Blogi on suunnattu kaikille, ei vain muslimeille tai ei-muslimeille, sillä joissakin aiheissa tullaan varmasti sivuamaan myös sellaisia aiheita, joissa kulttuuri painaa päälle eikä niinkään islam itse.

Miksi mainitsin otsikossa kuumat hiilet? Koska Profeetta Muhammad (rauha olkoon hänen kanssaan) on sanonut, että "Tulee aika, jolloin uskonnosta kiinni pitäminen tuntuu siltä kuin pitelisi kuumia hiiliä." Joinakin päivinä jo nyt tuntuu tälle.

Melkoista vihaa tuntuu herättävän esimerkiksi Helsinkiin suunniteltu suurmoskeija. Olen tästä aiheesta lukenut useamman artikkelin, ja jokaisen kommenttiosiossa on niin valtavaa vihaa muslimeja kohtaan, että sitä tuntee olevansa melko uhatussakin asemassa... vaikka en edes tunnista itseäni niistä kommenteista! Enkä tunnista seuraamaani uskontoakaan. Tunnistan niistä kyllä maailma tapahtuneita asioita, joita vastustan - ja joita koen uskontoni myös vastustavan. En tässä kohtaa lähde vielä purkamaan kaikkea kommenttiosioiden antia ja antamaan niille vastineita, sillä terrorismiin ja vihaan liittyen on niin paljon sanottavaa, että ne vaativat aivan omat postauksensa. Siellä onkin paljon aiheita tähän blogiin, sillä väärinkäsityksiä - tahallisia tai tahattomia - siellä oli paljon. Mutta tämä on hyvä esimerkki siitä millaista "tietoa" ihmisillä on islamista...

Ja jos jokin asiaa vaivaa mieltä islamissa, ärsyttää tai mietityttää, niin kommenttiosiossa voi (asiallisesti, kiitos :) ) tuoda tällaisia aiheita esille, niin niistäkin saan sitten postauksia aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti