perjantai 21. elokuuta 2015

Sanoilla terrorismia vastaan

Tämä postaus on käännös artikkelista, joka löytyy englanninkielisenä IOU:n blogista. Artikkelin kääntämiseen olen saanut luvan kyseisen blogin ylläpidolta.

Koulutus ja opiskelu (ja tämä pitää sisällään niin uskonnolliset kuin ns. maalliset opinnot) on äärimmäisen tärkeää ihan jokaiselle.


Sanat voivat nujertaa terrorismin - tri Bilal Philipsin haastattelu

Pommitukset, sotilaalliset iskut ja ilmaiskut saattavat hillitä terrorismia jonkin verran, mutta sen nujertamiseksi kokonaan islamin oppineella ja pedagogilla tri Bilal Philipsillä on toinen lääke: koulutus.

Nuoria muslimeja ns. pyhään sotaan aivopesevistä ekstremisteistä on viime aikoina tullut kasvava huolenaihe Bahrainissa ja muissa Persianlahden alueen maissa (suom. huom: myös muualla päin maailmaa on samat ongelmat). Sosiaalista mediaa taitavasti käyttävä ISIS on jo houkutellut taistelemaan riveihinsä Irakiin ja Syyriaan 100 bahrainilaista, joista monet ovat nuoria. Viime vuonna Bahrainin ISIS-jaosto julkaisi videoviestin, jossa se kehotti kuningaskunnassa asuvia muslimeja kapinoimaan Bahrainin hallintoa vastaan ja liittymään riveihinsä Irakissa.

Kun ISISin jäseniltä oli riistetty heidän bahrainilaiset passinsa, he uhkasivat hyökätä kuningaskuntaan  "liekehtivillä aseilla". 72 entisestä bahrainilaisesta, joilta oli viety heidän kansalaisuutensa, 22 tiedettiin liittyneen ääriliikkeiden riveihin taisteluissa Syyriassa ja Irakissa.  Viime heinäkuussa julkaistun raportin mukaan noin 5500 Persianlahden maiden kansalaista taisteli ISISin joukoissa.

Tri Bilal Philips varoitti äärimmäisyyksiin menemisen vaaroista ja sanoi, että vanhempien, opettajien ja uskonnollisten oppineiden tulisi varmistaa, että nuoret saavat kunnollista uskonnon opetusta.  Hän selitti, että ekstremistit käyttävät nokkelaa propagandaa houkutellakseen nuorisoa. "Ilman kunnollista tietoa islamista muslimit päätyvät tekemään asioita, jotka ovat vastoin islamin opetuksia."

Tri Philips sanoi koskien uskonnollisia ääriliikkeitä, jotka väittävät 'taistelevansa Jumalan nimessä': "Älä hämäänny siitä, mitä he väittävät olevansa." Lainaten profeetta Muhammadin sanoja tri Philips sanoi:

"Jos vertaat rukouksiasi heidän rukouksiinsa, ja paastoasi heidän paastoonsa, väheksyt omia rukouksiasi ja paastoasi verrattuna heidän rukouksiinsa ja paastoonsa. Mutta silti he poistuvat uskonnosta samoin kuin nuoli lävistää saaliin ruumiin."

Tri Philips selitti tätä lainausta sanoen: "Tämä lainaus koskee ekstremistejä, jotka tunnetaan myös nimellä 'Khawarij'. He vaikuttavat olevan omistautuneempia kuin muut muslimit sillä he ovat erittäin lujia palvonnassaan. He näyttävät paastoavan, rukoilevan ja resitoivan Koraania jatkuvasti, mutta samaan aikaan he teurastavat viattomia ihmisiä."

Hän sanoi heidän ottavan Koraanin jakeita irti asiayhteyksistään puolustellakseen tekojaan. Samalla tavoin kuin islamfoobikot vetävät jakeita irti asiayhteyksistään värittääkseen kielteisen kuvan islamista, ekstremistit käyttävät näitä jakeita ajaakseen asiaansa.

Tri Philips neuvoi nuoria muslimeja sanoen, että tiedon hankkimisen tulisi olla erityisen tärkeää. "Ainoa tapa voittaa tämä muslimien radikalisoitumisongelma on opettaa muslimiyhteisölle islamia. Islam ei ole sitä, että suudellaan Koraania ja pidetään sitä hyllyllä. Se on tiedon hankkimista lukemalla, ymmärtämällä ja pohtimalla", hän jatkoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti